måndag 30 november 2009

Sophisticated Sunday.

Fina, något besvärade över känslan av att vara överklädda, gick vi på morgonens gudstjänst. Saara-Leena flyttar härifrån på torsdag. Därav högtidliga kläder, för ett tjusigt restaurangbesök på en omtalad asiatisk restaurang vid Champs-Elyssées.
Golvet var ett akvarium. Ett akvarium. Med stora fiskar. Och en och annan sköldpadda. Med skräckblandad förtjusning knallade jag högklackat över glasgolvet. För varje steg jag tog slogs jag av impulsen att "Akta! Du kommer att trilla ner i vattnet!". Knepig känsla. Man kunde inte titta nog mycket på alla saker som simmade under fötterna på en.

Sådär fruktansvärt smaklöst, motsatsen till stilrent, som ett ställe bara kan bli. Regnbågsfärger, neonrosa, vinrött, glitter och blinkande stjärnor i taket, drakmålningar på väggarna. Allt i en salig blanding. Men det var det som gjorde stilen.

Mums!

Efterrätt på Häagen Dazs. Aldrig har jag väl betalat så mycket för en glass. Men. Bara menyn var ju så stilig i sej; som en sådan där vacker receptbok med inspirerande bilder och ordentligt, tjockt och matt papper, ni vet. Och när man väl bestämt sej och pekat på favoritbilden, "Den här vill jag ha", så var det ju bara så gott.

Vi satt just och pratade om att Champs-Elyssées är lite överskattat, då julbelysningen plötsligt tändes utanför. Hela långa gatan blev upplyst. Och plötsligt var den inte så underskattad längre. Helt magiskt. Och att se människokryllet nere på gatan, alla förundrade, leende ansikten, vända uppåt. Då infann sej något av en julkänsla.
Mysbelysning hela vägen upp till Triumfbågen.

Och fransmännen sitter såklart fortfarande utomhus på stadens caféer. Det finns inga dåliga, råa, kalla, blåsiga, regniga, vintriga väder, bara dåliga kläder.

Dagen avslutades på våning 56 i Tour Montparnasse, landets högsta skyskrapa. Oerhört charmerande kypare och en bra toalett. (Toaletterna måste provas var vi än går.) Den slog nog faktiskt Triumfbågens. Och inte enbart för att den var belägen högre upp.

Bisous,
Mirjam

3 kommentarer:

Miriam Parkman sa...

Ser underbart ut! Sita bilden är magisk.
Och det ser riktigt lyxigt ut; resturang på champs elysses hurenustavas, dyr dessert på ett annat ställe och tillsist vin på på ett tredje. Imponerande!

Soila sa...

LOVE! I love those photos, I love that evening, I love you guys, I love swedish, I love google translator, I LOVE!!

Erica sa...

Åh vilken härlig dag det där ser ut att ha varit! Häagen-Dazsstället har jag med varit på. Fast vi gick ut på gatan och åt (crêpe cone... hur gott som helst!) Så de där menyerna måste vi allt ta och kika på någon annan gång!