fredag 20 november 2009

Jag drömmer om en jul hemma

där vintergatan slår sin bro
Över tysta skogar och röda logar
i snön invid en frusen mo

Jag drömmer om en jul hemma
I alla fönster brinner ljus
Fint och pyntat är varje hus

Ja jag längtar till en granskogs sus

Jag fick ett efterlängtat brev från mamma idag. Det innehöll en fin julbakduk med recept på saffransbröd och pepparkakor.

Men den där rätta julkänslan vill inte riktigt infinnna sej. Det är i och för sej bara november än, men ändå. 18 grader och strålande sol är ingen stimulerande miljö för pepparkaksbak, julkortspyssel och julklappsjakt.

Fast aldrig förr har jag väl längtat så mycket efter julen. Räknat dagarna så noga, drömt om en jul hemma. Vänner, familj. Mitt andra hem kyrkan, mitt tredje hem Erikshjälpen. Rutiga Duken. Glögg och pepparkakor, snö, att få bylta på sej dom varmaste kläderna man har. Jul liksom.

Men jag ska inte klaga över sol och värme. Nehejdå. Man kan ju bara önska att Printemps och La Fayettes rosa-glittrande julskyltning skulle skänka lite mer julstämning. En smula förväntan, varm-i-magen-känsla.

Bisous,
Mirjam

3 kommentarer:

Erica sa...

Vilken söt liten duk! Nu blir jag sugen på pepparkakor... och lussekatter så klart som verkligen är hur gott som helst! Har ingen aning om vad paraplyerna kostade för det var stängt när vi gick förbi men stället är helt klart värt ett besök oavsett paraplyernas pris! ;) så himla fint och romantiskt på något sätt. Vad roligt att du gjorde kulbanor! Jag är helt såld på dem. Förstår inte hur det kan vara så roligt egentligen men det är det. Teknik på en skön nivå liksom. Ha det underbart! Kram

Miriam Parkman sa...

Hihi den där bakduken har vi också, från Rosens dagcenter va?
Den är söt:)

NYHET! NYHET! NYHET!
Jag ledig en hel vecka över jul!!!
Tjoho!

Miriam Parkman sa...

Jaaa det vore ju super om jag kunde åka med er!!
För 1. jag har inte bokat något än och 2. då hinner vi prata jättemycket.
FINEMANG!