onsdag 18 november 2009

Såhär vill jag ha det.

Idag har varit en extremt bra dag. Hela den här veckan har hittills varit extremt bra. Jag har gjort så mycket bra grejor. Haft mycket för mej, varit lagom effektiv. Tränat, sprungit långt och mycket, som aldrig förr. Haft både hemska och underbara språklektioner. Läst franska ELLE i kombination med lexikonet i métron på vägen hem. Läst engelskspråkig bok så fort jag haft chansen och verkligen njutit. Ätit en nästan normal mängd choklad. Tittat på ett lämpligt antal Vänner-avsnitt. Hittat och lyssnat på ny musik, (Spotify,) numera tillagd bland favoriterna. Och här i eftermiddag-kväll har jag gjort mej en ny fin bekantskap. Erica. Vi har pratat intensiv svenska, ätit nutella-crêpes och gått och drömt i kvarteren kring l'Opera. Bland annat på Printemps och Lafayette.

Julskyltningen är i full gång. Tur för de små barnen att det finns speciella podier för dem längst fram vid fönstren. Annars skulle de nog aldrig få en skymt att den fina skyltningen. Som jag tror delar av egentligen är för barn. (Men också för barnsligt förtjusta vuxna.)

Efter 12 timmars stadsflärd är jag hemma igen. Trött och glad. Dricker te, äter en nyfunnen favorit-"efterrätt" på portionsförpackning; Danette - Saveur Cappuccino. Och lyssnar till mitt kylskåp som ger ifrån sej ett konstigt skränande ljud. Jag är ingen fixare och vet inte hur jag ska göra för att bli av med det.

Bisous, Mirjam

2 kommentarer:

Erica sa...

Åh så fint det var att träffa dig idag. Har lagt upp ett rejält antal bilder på julskyltningen nu. Ska bli roligt att testa det där fiket någon gång. Det såg väldigt franskt ut. Ha det fint, kram kram

Sofia sa...

Erkänn mirjam, nu hade du behövt mig, jag som är teknisk.
Åh, säger jag bara. Julskyltning i Paris! Kan det bli bättre?
PUSS