måndag 23 november 2009

A Sunday well-spent brings a week of content

Jag bloggar inte så mycket och ofta numera. Vilket jag är alldeles förträffligt nöjd över. Eftersom jag har så fullt upp med annat. Som typ känns lite bättre att göra än att sitta för många timmar framför datorn menar jag.

My weekend was absolutely fantastic. Merveilleux. Formidable. Superbe. (Och där tar mitt franska förråd av synonymer till fantastiskt slut.) Morgonkaffe och bok på Starbuck's, gudstjänst, promenerande och pratande, bio New Moon.

Innan filmen började strosade vi runt i butiker på en gågata i Bercy. Gatan var julpyntad med allehanda prylar. Gamla cykelhjul, färgglada plastvajrar, belysning, ståltrådsstjärnor. Ja jag vet inte allt. Men artistiskt och liksom finurligt så man blev alldeles glad.

En nyfunnen favorit-godisaffär var vi tvungna att besöka. Egentligen vill jag inte kalla den för godisaffär, den förtjänar något finare namn som inte för tankarna till Karamellkungen eller Coop Forums chokladkakehyllor. Förträffligt mysig och liksom varm butik, med allt från småkakor till fransk nougat till olivpraliner till tryfflar till söta plåtburkar.

Lite väl dyrt för att agera biosnacks, men vi var ypperligt nöjda med att bara provsmaka allt som bjöds på, ta några diskreta fotografier och bara peka och kommentera.

Jag vet inte vad som var bäst den här söndagen. Jesus, fina vänner, Edward Cullen. Kombinationen gjorde liksom helgen topnotch. Jag har gått omkring och känt med så lycklig och nöjd med livet idag. Och till och med den fasade franskalektionen oförskämt tidigt på morgonen gick bra. Jag kände mej duktig, började för första gången känna att jag var en i gruppen. (Vilket jag inte gjort tidigare i och med alla byten, schemaändringar och tre olika lärare som varje lektion fällt kommentaren: "Du finns inte på min lista. Vad heter du?" Främling. Ej igenkänd.) Jag tror till och med att min tidigare skräckinjagande professour började gilla mej, då jag svarade rätt på vad som var subjonctif och indicatif.

Idag har varit en bra dag. Jag hoppas veckan fortsätter med samma förnöjsamhet.

Bisous,
Mirjam

5 kommentarer:

Maria-Thérèse afiori.com sa...

Jesus och Edward Cullen alltså :)

Chokladen ser verkligen formidable ut.

hej från härnösand.

Erica sa...

Åh vad är det för godisbutik måntro? det där med plåtaskar lät ju inte så dumt nämligen...

Miriam Parkman sa...

AHHH du har sett new moon före mig!!! paniiik!!!

hehe. nädå. men lite surt. hehe.

hursomhelst. godisaffären ser finfin ut och jag älskar när du säger "formidable" och "superbe". imorgon postar jag brev till dig.
godnatt!

Sofia sa...

åh alltså jaha, har du sett new moon?! själv har jag ingen att se den med, varför vill ingen se den med mig? jag tror det blir jag och fjortisarna.

Natasha sa...

Låter som en helt underbar helg!