söndag 15 november 2009

Knapert om tid och halvkrassliga mobilbilder.

Louvren i lördags. Första gången, konstigt nog. Jag var rätt så överväldigad. Man skulle för allt i världen kunna besöka Louvren utan att det hängde en endaste tavla på väggarna. Byggnaden, interiören, alla vackert snidade lister och dörrkarmar och annat snirkligt krås är ju helt underbara i sej.

Imorse mötte jag upp Soila för en frukost i La Defense. Annorlunda parisiskt är det där. Om det är parisiskt? Kanske kommer att anses vara om femtio år eller så.

La Grande Arche. En andra triumfbåge, ungefär.

Typ framtida rymd-style. Jag måste säga att jag föredrar gammaldags franska Marais-kvarter. Men det här är ju ändå intressant. På sitt sätt.

Dags att hoppa i säng om jag vill vara vaken imorgon på franskalektionen.
Bonne nuit et gros bisous,
Mirjam

3 kommentarer:

Sofia sa...

Ja, det är den moderna delen av Paris va? Läskig tycker jag att den ser ut. Som vilken storstad som helst.

Sofia sa...

Fast ändå liksom snygg modern arkitektur.

Erica sa...

Hej igen! Blev så glad över ditt långa svar idag! Visste faktiskt inte att miss dior chérie hade funnits längre än typ något år sådär. Jag fullkomligt älskar flaskan! Mer än själva doften faktiskt. Men gott luktar den - helt klart!

Känner att jag ställer väldigt låga krav på mig själv vad gäller franskan. Får lite, lite dåligt samvete för det faktiskt.

Känner ingen här. Förutom Zak då. När vi var på père lachaise härom dagen såg vi två svenska tjejer som satt och pratade. Då kände jag att det hade varit väldigt, väldigt fint att ha någon vän här. Vill väldigt gärna träffa dig med! Vet inte om jag redan har frågat detta men hur mycket jobbar du och studerar och liknande? Jag jobbar inte speciellt mycket som du vet så jag kan ses nästan när som helst.

Ha det fint, vi ses!

PS! Det moderna området i Paris verkar skumt. Har aldrig varit där men det känns som att den här staden ska vara gammal och krusidullig.