måndag 16 november 2009

Jag har en alldeles egen Lotta på Bråkmakargatan.

Minstingen. När jag tänker på saken så är han ganska precis en Lotta på Bråkmakargatan. Samma vinande iiiiiiii-skrik, samma plötsliga vredesutbrott, lika envis, tvär.

Men, också sådär sockersöt och vill-bara-kramas-och-pruttpussas-på-kinderna-hela tiden. Idag då vi spelade Uno och jag frågade om han ville vara på mitt lag, fick jag till svar: "Oui, chérie d'amour." Och jag dog en smula.

Bisous,
Mirjam

5 kommentarer:

Miriam d.y sa...

Haha pöll´ alltså!:D
Han blev nog lite av min favorit också... eller ja, alla var jättegulliga. men ja, det var nåt lite speciellt med paul, även om han också var lite dry. hehe.

K sa...

Hihihi i min lilltjej i min au'pair familj är precis som Lotta. och sen är de två barn till en sötrre tjej och en stor kille. precis så! :D

Karin sa...

Hej Mirjam! Jag hittade din blogg via "kafferepet" och nu har jag plöjt alla sidor ikväll:) Jättefina bilder och jag längtar tillbaka till Berlin. Var och hälsade på min lillasyster när hon var au-pair där och vi blev också galna uppe i kvarteren kring Sacre Coeur. Jag tror jag shoppade upp hela reskassan på tyger där, det var så härligt! Den där tyllen med prickar såg ju helt fantastisk ut!
Ha det fortsatt fint!
Hälsningar Karin

Cecilia sa...

Hej Mirjam !
Även jag hittade din blogg genom kafferepsMiriam. Jag måste bara säga att jag blir så himmelens nostalgisk när jag läser din blogg. Jag har gjort som du ( bott i Paris efter studenten) men för längesedan. Nu har jag egna barn och ett liv i Sverige. Till Paris återvänder jag en gång om året och umgås faktiskt med flickan jag passade som au-pair ( nu är hon 34 och jag är 45) . Umgås också med hennes mamma som kommer hit och firar jul ibland. Hoppas du har det jättebra och NJUT även om man kan tycka att Frankrike är konstigt ibland.

cecilia sa...

P.S. jag låg också på nivå 1 i språktestet. :) Nu är jag franskalärare. Alltså kommer du att lära dig jättemycket / Kram och lycka till D.S