onsdag 23 september 2009

Trötta fötter och stolt tupp.

Idag åkte jag métron alldeles själv. Jag hittade på egen hand. Det tog sin lilla tid, men jag hittade rätt. Och jag tog mej dessutom hela vägen hem. Nu kan jag inte komma på några fler uttryck för att klara sej själv, men. Ni förstår, jag tog tåget i rätt riktning idag. All by myself.

Jag klev av tåget i Chatelet. Jag fick pinna på ett bra tag innan jag hittade kvarteren jag ville till. För när man har noll lokalsinne men är för envis för att erkänna det, och dessutom ensam och inte har någon att klaga inför, då är det ju bara till att bita ihop och virra runtruntrunt tills man plötsligt är där man vill vara. Och så var jag plötsligt där jag ville vara.

Jag hittade Beaubourg, turistshoppen med dom superbilliga sjalarna och fina vykorten, det lilla söta parfymeriet. Jag blev en smula crazy också och bröt lite ny mark. Stötte på en något dyr men bra second hand-butik där jag hittade en underbar, midjehög jacka i sjömansstyle. För liten i ärmhålorna. Så typiskt.

Jag stickade nästan färdigt en halsduk på Starbucks Coffee, läste en bok och njöt av den tjugofyragradiga, soliga s.k. "hösten" i Place de Vosges-parken. Och åkte hem. Helt själv.

Marais mina vänner. Marias. Stadsdelen framför andra.

1 kommentar:

Sara sa...

Agnes Kågström bodde där förra hösten kan jag berätta :) kram på dig!!