onsdag 9 september 2009

Total lycka.

Jag har nog aldrig förr uppskattat IKEA så mycket. Det var längesedan jag blev så fånigt glad över att få syn på den otympliga, fula, blågula byggnaden. Och aldrig förr har jag varit så pinsamt kaxig. Typ som om jag ägde alla andra som var där, bara för att jag faktiskt kom från Sverige och kunde uttala möblernas namn korrekt. Men trevligt hade jag. Jag shoppade doftljus och temuggar och en mysig filt och lite andra nödvändigheter.
Tummen upp för knäckebröd och salt sill!

Jag kände att jag behövde färg. Så jag köpte ett litet rött bord och kompletterade med en väldigt passande matta. Och när jag monterat ihop bordet så sydde jag två dukar att lägga ovanpå. Det blev fint. Gladare liksom. Jag vet inte vad jag ska ställa därpå än. Symaskinen kanske.

4 kommentarer:

soffipropp sa...

stiligt mirjam!

Miriam Parkman sa...

Pyssligt och fint!

Linnéa sa...

Åh, vad jag känner igen mig i din beskrivning. Jag bor i tyskland och blir alldeles ofattbart gråtmild och kaxig när jag besöker IKEA här. Så otroligt stolt över att vara svensk. Du verkar ha det bra i Paris. Fin blogg har du också. :)
ta hand om dig.
Linnéa
http://tantnea.webblogg.se/

Jenny sa...

Jag håller med både dig och Linnea... Jag har bott utomlands i 3 år nu, först i Bryssel och nu på kusten i England och det finns något otroligt mysigt med IKEA när man är utomlands. Bara det att alla namn betyder något för mig och för alla andra är de bara konstiga krumelurer på en lapp..
Som att man vet något de inte vet, lite som ett hemligt språk.