söndag 27 september 2009

Det är bra nu.

I förmiddags tog jag tåget till Chatelet. Promenerade till Centre Pompidou, slog mej ner på det lilla kullerstenstorget framför den-svinfula-byggnaden-som-jag-aldrig-trodde-jag-skulle-gilla-men-nu-börjar-fatta-tycke-för. En violist spelade vackra klassiska stycken, och en bit längre bort satt några halvsunkiga indianklädda gubbar och spelade gitarr och bokstavligt talat kraxade fram något som skulle likna en melodi. Jag läste en bok och bara njöt.

Jag köpte en fin ljusturkos basker i en turistshop. För-att-försöka-se-lite-mer-fransk-ut,-fast-jag-vet-att-jag-egentligen-bara-ser-mer-utländsk-och-French-wannabe-ut.

På eftermiddagen var jag supermodig och letade rätt på Hillsong. Det tog lite tid att ta sej dit; först ta metron i krångliga, slingrande omvägar, och sedan läsa karta och hitta gatnamn. Men jag var väl förberedd. Nödproviant var nedpackad. Och jag kände faktiskt att jag hade total kontroll över situationen. Och det blev inte fel alls.

Då jag hittade fram till kyrkan var jag tjugo minuter tidig. Jag hittade ingen kyrksal, bara en massa jämnåriga människor som ärligt talat gjorde ett rätt så skräckinjagande intryck. Jag hittade en toalett, typ slängde mej in där och segade såklart extra mycket. Ute i en av alla förvirrande foaljéer och andra mingelrum fanns en monter för nya. Lättnad. Jag stod och läste lite där tills en tjej kom fram och började prata. Tack Gud. Sedan flöt det väl på rätt bra. Hélène var från England. Hon berättade om olika saker som hände i kyrkan, bland annat om en kväll nästa vecka för nya i stan. Hon tog mitt telefonnummer och lite andra kontaktuppgifter. Vi pratade fram tills gudstjänsten började, varvid hon introducerade mej för en annan tjej som jag slog mej ner med.

Jag gick ganska snabbt efteråt, tog metron hem. Jag satt för övrigt och stickade på hemresan, vilket verkade vara väldigt exotiskt eller konstigt eller något, för alla vrålstirrade. Jag är exotisk eller konstig eller något, jag.

Det har varit min söndag. Jag är glad. Och pepp. Om jag kan så ska jag gå på den där ny-i-stan-träffen nästa vecka. Jag tror det kan bli bra. Men nu är jag en smula trött. Ska titta på Vänner, dricka "Lata dagar"-te och äta lite choklad.

Godkväll!

3 kommentarer:

Sandra sa...

Hej!
Är väldigt förtjust i din blogg, den är så himla fin! Jag undrar vilken agentur du använde dig av när du sökte som au pair?
Ha det så underbart där nere nu!

(Själv sitter jag på nordirland och pluggar och huttrar lite i regnet).

Mirjam Hemström sa...

Hejsan!
Åh, tack så mycket.

Angående agentur så använde jag ingen. Jag velade väldigt länge innan, om jag skulle söka en familj själv eller ta hjälp av en agentur. Men då det verkade så mycket krångligare att gå genom agentur (jag vet inte om det bara var jag som inbillade mej allt krångel eller om det faktiskt är mer omständigt) så chansade jag lite och letade familj själv. Det är enkelt! Jag använde mej av http://www.aupair-world.net/. Där gjorde jag mej en användare, skrev om mej själv, fyllde i mina önskemål och kunde därigenom säka på familjer som stämde in på dessa. (Och på samma sätt kunde familjer söka mej.) Fördelen med detta sätt var att jag -jämfört med en kompis som sökte genom agentur- kunde mejla och kontakta en massa familjer, medan min kompis var tvungen att vänta på att familjer via agenturen kontaktade henne. Så jag kunde själv välja hur engagerad jag ville vara. Hur många familjer jag ville mejla, ringa osv... Självklart var det lite av en risk, men jag är verkligen jättenöjd med mitt val. Det kunde inte ha blivit bättre! O kära någon vad det här blev långt. Men, om du undrar över något mer, så tvivla inte att fråga! :)

(Funderar du på att söka aupairjobb?)

Njut av regnet, möjligheten att få svepa in sej i mjuka filtar och bautastora halsdukar, dricka te, och ja. Allt sådantdärnt som man kan göra i stanna-inne-och-mysa-väder.

Sandra sa...

Åh tack så mycket för tipsen!
Jag funderar lite på vad jag vill göra när jag har gått klart min utbildning. Jag tog aldrig något sabbatsår mellan gymnasiet och universitetet, så jag börjar bli lite trött nu. Det skulle vara roligt att göra något annat en stund medans tid finns till!