torsdag 29 oktober 2009

St Valery, del ett.

Jag är hemma igen efter fyra härliga dagar på kusten. Våra dagar har bestått av utflykter, god mat, böcker och mycket sömn. Promenader med röda baskern på och kameran runt halsen.

Kanske en av dom vackraste städer jag någonsin varit i.
Och det verkade jag inte vara ensam om att tycka, för det vimlade av såväl franska som brittiska turister som strosade omkring längs vattnet. Och jag kunde ju inte precis klandra dom. Man fick som aldrig nog av att titta. Bara blicka ut över horisonten. Drunkna i färgerna; nya att upptäcka varje dag allt efter väder.

Man kunde promenera flera kilometer utmed vattnet. Och om man hade riktig tur få syn på sälar. Men sådan tur hade förstås inte jag.

Tänk att det bara tar en och en halv timme med båt över till England härifrån. Så nära. "Ska vi åka över till England imorgon?" kan man säga, packa en liten väska och göra en dagsutflykt till Dover.

En oerhört liten pittoresk stad var det. Det kändes lite som att vandra runt på Astrid Lindgrens Värld. En saga i pastell. Roliga färgkombinationer såsom äppelgrönt och korallrött, himmelsblått och sandfärgat, lavendellila och vitt, träfärgat och aprikosrosa.

Alldeles runt hörnet där vi bodde fanns en alldeles underbar liten godisaffär. Tankarna fördes genast till Pippi Långstrump, det där avsnittet ni vet då hon köper 18 kilo karameller och bjuder stadens alla barn på. Varenda gång man passerade denna lilla drömbutik påväg ner mot vattnet, var man tvungen att stanna till lite och beundra alla polkagrisstänger och bautaklubbor och kolor inslagna i fina papper. Det var så man ville trycka näsan mot fönstret och dregla lite.

Crêperier fanns det många av. Tänk att det inte finns pannkakshus i Sverige. Tänk vilken hit det skulle kunna bli.

Det kommer mer imorgon. Och i övermorgon.
Förresten så kommer Miriam hit imorgon! Jag har på känn att det kommer en bli en rätt intensiv vecka. Så. Uppdateringarna på bloggen blir motsatsen till intensiva. Lite tid vid datorn, men förhoppningsvis en massa saker att berätta om och visa vid veckans slut!
Bisous,
Mirjam

6 kommentarer:

K sa...

Vilken mysig blogg. Och en till tjej i Paris! Hoppas du trivs lika bra som jag!
har du tips på favorticafé är de bara att berätta!

Mirre sa...

Härligt det ser ut:D Cool bloggXD

Anonym sa...

Hej

Det finns visst pannkakshus i Sverige. På Söder, Katarina Bangata finns en, där har jag varit flera gånger. Jättegott!!!

/Tina

Erica sa...

Nu måste jag få protestera lite! Vi har minst två creperier i Göteborg, alldeles utomordentligt förnämliga också för den delen. Åtminstone det ena. Det andra är jag inte värst bekant med..

Miriam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mirjam Hemström sa...

O kära någon förlåt. Då är det bara jag som inte har besökt någon av dessa.. Vad bra att det finns, för det är ju ett väldigt bra koncept! "Ska vi ta en pannkaka på stan?" Underbart.