tisdag 8 december 2009

Andra advents-sysslor och idag, tisdag.

På lördagen var vi och tittade på Victor som hade karate-terminsslut-tävling. Karate är en ganska så rolig sport.
Rigolo, drôle, amusant.

Somliga var lite otåliga och hade spring i benen.
Énergique, vivant, impatiant.

Efter söndagens gudstjänst drog jag och finskorna till julmarknaden i La Defense. Där doftade det varmt vin (den franska motsvarigheten till glögg. Toujours le vin), kryddig mat och choklad. Det fanns plastgranar med plastsnö på. Och för hundrade gången så diskuterade nordenborna emellan huruvuda vi tycker om det här med fejkvinter eller inte. Visst framkallar det någon slags julkänsla. Men mest gör sej hemlängtan påmind.
Nostalgie. Mal du pays.

Idag har Emma och jag "lekt" hitta-en-synonym-till-... Därav dagens franska synonymer. Tänk att jag äntligen har hittat en kamrat som är lika nördig och fascinerad över språk, skola och plugg, som jag.

Nu tänker jag citera min vän Linda: "Jag har fått en ny vecka och den måste jag ta vara på och göra det allra bästa av". En ny vecka med nya möjligheter. Min förra var lite sisådär, förkylning och ingen ork och lust till någonting. Men med Jesus så kan den här nya veckan inte bli annat än bättre. För med honom blir det bara bättre och bättre. Och jag tror att lite grammatik är det bästa jag kan göra av min tid just nu.
Så det ska jag ta och ägna mej åt. Les adverbes.

2 kommentarer:

K sa...

åh vad det bara julmarknad den helgen,ser så mysigt ut?! <3

Soila sa...

I love especially this part: 'jag och finskorna' !